Tečaj za zakonce Ljubezen in spoštovanje

Jeseni 2012 je v okviru društva Zaživi življenje v slovenskem jeziku izšla ameriška uspešnica Ljubezen in spoštovanje, dr. Emersona Eggerichsa. V ZDA je do takrat dosegla prodajo 1,6 milijonov izvodov, v Sloveniji pa je tudi požela veliko pozornosti in zanimanja.

Meseca maja 2013 sta nas avtorja obiskala v Sloveniji in imela brezplačne seminarje v Kopru, Lendavi, Murski Soboti, Velenju, Radovljici in Kočevju ter dva celodnevna seminarja v Mariboru in Ljubljani. Seminarji so bili izjemno dobro obiskani ter bili deležni tudi medijske pozornosti. Letos sta bila dr. Emerson in Sarah Eggerich ponovno v Sloveniji, in sicer sta imela dva seminarja 24. in 25. marca v Medvodah in v Mariboru.

Dr. Emerson na privlačen in zabaven način predstavlja različnosti potreb med moškim in žensko. Na seminarjih in v knjigi razlaga, da če želita mož in žena pri sporazumevanju razvozlati sporočila drug drugega, morata razumeti naslednje: brezpogojno spoštovanje ima zanj prav tolikšno moč kot brezpogojna ljubezen zanjo. To je skrivnost zakona, ki jo išče vsak par, vendar jo najde žal zelo malo parov. Dr. Emerson nam jo na preprost in razumljiv način razgrne.

Da bi vse to še bolje razumeli, je dr. Emerson pripravil tečaj za pare, ki sloni na načelih starodavne modrosti, ki izvira iz Svetega pisma. Pripravil je 6 kratkih lekcij, ki jih poučuje na DVD-ju, in priročnik – delovni zvezek, v katerega si lahko zapišete svoja razmišljanja in odgovore na posamezna vprašanja.

Tečaj je zasnovan tako, da se pari v okviru manjše skupine srečujemo 1x na 14 dni. Skupaj si ogledamo posnetek na DVD-ju, nato se o dani temi malce pogovorimo. Nikogar se ne izpostavlja. Tečaj ni terapevtska skupina. Pari, če želijo, lahko kaj pokomentirajo, sicer pa je naš cilj vzpodbuditi komunikacijo med parom doma, še posebej glede tem, ki jih obravnavamo. V pomoč pri tem bo vsakomur delovni zvezek oz. priročnik, ki ga dobite na tečaju. Vanj si zapišete stvari, ki so vas najbolj navdihnile na srečanju. Nato pa se med enim in drugim srečanjem podamo na pot od besed k dejanjem. V tem času ne poskušamo spreminjati partnerja, le sami sebe.

Tečaje vodijo izkušeni pari, ki že sami vrsto let uspešno krmarijo v zakonskih vodah ter se ravno tako kot vi, nenehno učijo. Na pošti v Šmartnem ga že nekaj let vodiva Mirjam in Luka Mavrič, in sicer dva tečaja letno: enega jeseni (začnemo septembra) in enega spomladi (začnemo januarja).

Tečaj je brezplačen, vsak zakonec pa potrebuje svoj izvod priročnika Načela zakonskih in partnerskih odnosov, ki stane 10,00 €. Torej vaš vložek v boljše medsebojne odnose bo 20,00 € skupaj ter vaš čas 1x na 14 dni za dve uri. Za temeljitejše preučevanje teme vam priporočava še knjigo Ljubezen in spoštovanje, ni pa pogoj. Knjigo imajo jo v knjižnicah, knjigarnah, naročite jo na spletu ali preko naju.

Tukaj je spletna stran, kjer so objavljeni prispevki in video posnetki s predavanj in seminarjev zakoncev Eggerichs: www.ljubezeninspostovanje.si.

Pošiljava vam še vzpodbudo dr. Emersona in Sarah Eggerichs:  https://www.youtube.com/watch?v=sHR0q5xsf6k

Za dodatna vprašanja pišite na: mavric.luka@gmail.com