Moška skupina

Skupina je nastala oktobra 2017 in se od takrat redno srečuje. Povprečno je na skupini 10 – 15 mož. Od teh je približno polovica iz naše župnije, polovica pa od drugod, zaradi česar je skupina še bolj zanimiva. Na skupini so dobrodošli vsi moški, ne glede na status in stan: poročeni, neporočeni, samski, ločeni, ovdoveli. Kot moški smo vsi najprej sinovi, na tem svetu pa se drug od drugega učimo, kako biti dobri možje in očetje, pa če imamo lastne otroke, ali ne. To je poslanstvo vsakega moškega.

Trenutno črpamo teme za pogovor iz knjige Divji v srcu, včasih si ogledamo kak film, večkrat pa povabimo tudi kakega zanimivega gosta. Vedno si vzamemo čas za pogovor, kjer se učimo tako poslušanja drug drugega, kot tudi deljenja življenjskih izkušenj. V nobenem primeru pa nikakor ne sodimo, ne ocenjujemo, ne dajemo nasvetov, ne »solimo pameti«, ne moraliziramo in ne »rešujemo svetovnih težav«. Verjamemo, da nas osvobaja in zdravi medsebojno spoštovanje in sprejemanje, česar se učimo tudi od učlovečenega Boga – Jezusa. Skupina torej ni terapevtska. V drugem delu je čas za sproščen klepet ob prigrizku.

Če se ne zadovoljiš s povprečnostjo, ampak bi rad živel za nekaj več, potem si dobrodošel. Ni važno, v kakšni situaciji si zdaj, brezskrbni ali težki. Važno je, da se v tem, kar si, upaš srečati s seboj, z drugimi in Bogom. Tako najdeš mir v srcu in ohraniš pravo smer v vsakodnevnem življenju. Dejstvo je, da to vsi potrebujemo, ker smo vsi šibki in nepopolni. Bog si ni zamislil človeka, da bi živel kot samozadosten. Le skupaj lahko rastemo in smo si v oporo.

Srečanja so ob sredah na 14 dni ob 19:30. Za več informacij pišite voditelju Luku Mavriču na naslov: mavric.luka@gmail.com.