27. nedelja med letom

Z mesecem oktobrom smo začeli z namensko molitvijo rožnega venca v župnijski cerkvi, pol ure pred mašo. Nameni so napisani v župnijskem oznanilu. Povabljeni vsaj kakšen dan, še posebej otroci veroučne šole.

V tem tednu poteka Svetopisemski maraton, neprekinjeno branje Svetega pisma, pri sv. Jožefu v Ljubljani. Vsi, še posebej bralci Božje besede, povabljeni k sodelovanju.

Vaje za ministrante bodo tokrat izjemoma v petek po večerni maši, ob 19.30 v župnijski cerkvi, po 20.00 pa srečanje mladine, 1. letnika.

V nedeljo je 28. nedelja med letom, za našo župnijo pa žegnanje, 169. obletnica posvetitve župnijske cerkve sv. Martina. Slovesni maši bosta kakor običajno ob 7.00 in 9.00. Med mašo bo darovanje za potrebe župnije.

Prišla je nova številka tednika Družina in novo župnijsko oznanilo List svetega Martina. Na oznanilni mizi so informacije o duhovnih vajah gibanja Zakonci za Kristusa za zakonce in za mladino.

Od ponedeljka začenjamo akcijo bl. Alojzij Grozde – za župnijo – za življenje. Vabimo 100 posameznikov ali družin, da pridejo po sliko blaženega mučenca in doma molijo za blagoslov in za moralno prenovo župnije, še posebej pa za prvi petek pri maši prosijo na Grozdetovo priprošnjo za isti namen. Oglasite se v župnišču ali po maši! Število molilcev bo vidno na plakatu v župnijski cerkvi.

Bog lonaj sodelavcem naše župnijske Karitas, ki so pripravljali nedeljsko popoldansko srečanje za bolnike, pa tudi ostalim sodelavcem, predvsem rojaku, p. Marku Novaku OFM za obisk in darovano sveto mašo.