6. postna nedelja (cvetna)

V sredo se bomo poslovili od Ivana Bostiča iz Sp. Gameljn. Gospod, daj mu večni pokoj! Naj počiva v miru!

V naslednjem tednu ni veroučne šole. Učenci pridejo k obredom velikega tedna (veliki četrtek ali veliki petek ali velika sobota). Uradne ure so po večernih mašah v Šmartnem, ki so od ponedeljka naprej že ob 19.00.

Jutri, v ponedeljek, bo dopoldan obhajanje bolnih in starejših po domovih.

Na veliki četrtek bo krizmena maša v stolnici ob 9.00. Ob 19.00 pa v župniji slovesno obhajanje spomina na zadnjo večerjo, postavitev zakramentov svete evharistije in mašniškega posvečenja. Med večerno mašo bo blagoslov novih članov ŽPS. Po maši bo prenos Najsvetejšega v ječo. Lepo povabljeni k molitveni uri, še posebej bralci Božje besede!

Križev pot na veliki petek bo ob 9.00 skupaj z dekanijskimi duhovniki. Po pobožnosti bo delitev svetih olj. Vabljeni! Obredi velikega petka v spomin na Gospodovo trpljenje bodo ob 19.00. Lepo povabljeni, da ob uri Jezusove smrti, ob 15.00, na oknu prižgete svečo v zahvalo za odrešenje, v spomin 70-letnice konca druge svetovne vojne ter v podporo vrednotam očetovstva, materinstva in otrokovih pravic.

Na veliko soboto bo blagoslov ognja ob 6.00 na župnijskem dvorišču. Velikonočna vigilija bo ob 19.00. Ta dan ni maše v Tacnu!

Danes teden je slovesni praznik Velike noči Gospodovega vstajenja. Sveti maši bosta ob 6.30 (s procesijo) in ob 10.00. Po mašah bo darovanje za potrebe župnije.

Na voljo je nova številka tednika Družina, praznična Družina (3,90 EUR), Ognjišče, župnijsko oznanilo List svetega Martina ter Dekanijski vinograd. Več o velikonočnem praznovanju v naši župniji si lahko preberete v dodatnem listu v župnijskem oznanilu.

Postne karte lahko še to nedeljo kupite za 5 EUR.

Pod korom v župnijski cerkvi je škatla za oljčne vejice, butare, stare podobice in druge blagoslovljene predmete, ki jih bomo sežgali pri velikonočnem ognju.

 Priložnost za sveto spoved je še v ponedeljek ali sredo pred večerno mašo, ob 18.30 ter v torek v Šentvidu od 19.30 naprej.

Nameni za svete maše so do konca junija zasedeni. Za drugo polovico leta (julij-december) lahko darujete od 1. junija naprej.