22. nedelja med letom

Jutri, v ponedeljek, bo srečanje Župnijskega pastoralnega sveta ob 19.30 v župnišču.

V četrtek bo češčenje Najsvetejšega po maši ob 19.00. Vabljeni! Ob 20.00 bo v župnišču prvi Četrtkov večer pogovorov o veri. Tema srečanja bo: Zakaj je v Stari zavezi toliko vojn in greha? Je Sveto pismo res napisano po delovanju Duha? Ali blagoslavljamo orožje, ki ubija? Zakaj je potrebna duhovna oskrba v vojski?

V petek je prvi petek. Dopoldan bo obhajanje bolnih in ostarelih po domovih, uro pred večerno mašo pa bo priložnost za sveto spoved v župnijski cerkvi.

Danes teden je 23. nedelja med letom, Angelska. Žegnanje v Tacnu bo ob 10.30, zato v soboto zvečer tam ne bo svete maše.

Prišla je nova številka tednika Družina, mesečnika Ognjišče ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina. V prilogi je vabilo k poglobitvi vere na prve četrtke ter katehetsko pismo za pastoralno leto 2014/2015.

V soboto, 13. septembra, bo škofijski dan molitve za nove duhovne poklice na Brezjah. Skupaj z župnijo Šentvid bomo poromali z avtobusom, zato se že lahko prijavite v župnišču.

Veroučna šola se začne že v tem tednu. Tisti, ki svojih otrok še niste prijavili, lahko to storite samo še v ponedeljek. 9. razred ima verouk jutri, v ponedeljek, ob 8.00, kakor smo domenjeni. 1. razred pa začne z veroukom šele po 7. septembru. Ura je spremenjena, in sicer bo kateheza ob torkih ob 17.00.