5. postna nedelja - tiha

V tem tednu smo se poslovili od Marka Marinčiča in Mirana Korena iz Šmartna. Gospod, daj jima večni pokoj! Naj počivata v miru!

V ponedeljek bo srečanje biblične skupine ob 19.30 v župnišču, v sredo, prav tako ob 19.30, pa sestanek birmanskih animatorjev.

V četrtek lepo povabljeni k češčenju Najsvetejšega po maši ob 19.00. Ob 20.00 bo krajše srečanje Župnijskega gospodarskega sveta.

Petkov križev pot ob 18.00 pripravijo biblična in molitvene skupine!

Za čiščenje župnijske cerkve so v soboto na vrsti ulice: Ulica Lizike Jančar, Pot sodarjev, Židankova, Ulica Mirka Tomšiča, Čižmanova. Ob 17.00 bo v župnijski cerkvi spokorno bogoslužje in priložnost za sveto spoved. Na voljo bosta spovednika od drugod. Lepo povabljeni k poglobljeni notranji pripravi na praznike in prejemu zakramenta sprave!

V nedeljo je 6. postna nedelja, Cvetna. Pri vseh nedeljskih mašah bo blagoslov zelenja. Če bo vreme lepo, bo v Šmartnem blagoslov na parkirišču pred cerkvijo! Popoldan ob 15.00 pa vabljeni k pobožnosti križevega pota na Kalvarijo pri Smledniku, ki jo pripravljajo birmanske skupine.

Prišla je nova številka tednika Družina.

Pod korom lahko vzamete oljčne vejice, ki jih darujejo istrske župnije. Za vsak dar se lepo zahvaljujemo! Zbrane darove namenimo za obnovo istrskih cerkva!

Glasbeno molitveni večer za mlade Molitev in pesem na predizboru za festival Ognjišče - Ritem srca – bo v sredo, 9. aprila ob 20.00, v dvorani Zavoda sv. Stanislava v Ljubljani. Nastopa Stična band v slavilni in meditativni glasbi ter gost v pesmi in besedi, Gregor Čušin. Vstop prost, lepo vabljeni!