30. nedelja med letom

Poslovili smo se od Borisa Liebra iz Sp. Gameljn ter od Alojza Tomšiča iz Tacna. Gospod, daj jima večni pokoj! Naj počivata v miru!

V tem tednu so jesenske počitnice, zato ni veroučne šole. Uradne ure so po večerni maši v Šmartnem.

V četrtek bo češčenje Najsvetejšega po maši ob 18.00. Dopoldan bo obhajanje bolnih in ostarelih po domovih, ker je v petek praznik. Med večerno mašo bo priložnost za sveto spoved; med nami bo spovednik od drugod.

V petek je slovesni in zapovedani praznik Vseh svetih. Po popoldanski maši bodo ob 15.00 molitve za rajne na pokopališču, ob 17.00 pa rožni venec.

V soboto je Spomin vseh vernih rajnih. Maša bo v Šmartnem ob 9.00, v Tacnu pa ob 18.00.

Skupna dekanijska konferenca duhovnikov in župnijskih sodelavcev bo v soboto, 26. oktobra, od 9.00 v Zavodu sv. Stanislava. Še posebej povabljeni člani ŽPS. Prijavite se župniku zaradi kosila! 

Danes teden je 31. nedelja med letom, Zahvalna. Pri vseh mašah bo darovanje za domačega duhovnika. Letos daritveni oltar v župnijski cerkvi okrasi podružnica sv. Lenarta v Sp. Gameljnah. To nedeljo pa obhajamo tudi patrocinij v Sp. Gameljnah, zato bo tam maša ob 10.30.

Prišla je nova številka tednika Družina, mesečnika Ognjišče ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina. V prilogi je vabilo k celodnevnemu češčenju in četrtkovim pogovorom o veri ter seznam namenov za rajne v mesecu novembru. 

Prejšnjo nedeljo smo za Misijonsko pisarno zbrali 750 EUR. Bog povrni! Danes vam bodo ministranti po maši razdelili misijonske koledarčke za leto 2014.

Še vedno lahko oddate novembrske namene za rajne v nabiralnik v župnijski cerkvi ali župniku osebno. Ne pozabimo, da lahko z obiskom pokopališča, sveto mašo in molitvijo za naše rajne ter po namenu svetega očeta izprosimo odpustek vsem, ki se še očiščujejo v vicah.