30. nedelja med letom

Priložnost za prejem zakramenta svete spovedi pred prazniki bo jutri, v ponedeljek, od 17.30 (pol ure pred večerno mašo) do 18.30. Na voljo bo spovednik od drugod. Ne pozabimo, da so maše med tednom že ob 18.00!

Zaradi jesenskih počitnic v tem tednu ni veroučne šole. Učenci pridejo k sveti maši na praznik v četrtek.

Na slovesni in zapovedani praznik Vseh svetih bodo svete maše v župnijski cerkvi ob 7.00, 9.00 in 14.00. Po popoldanski maši bodo molitve za rajne na pokopališču ob 15.00. Rožni venec za rajne bomo molili ob 17.00 v župnijski cerkvi in po podružnicah.

Spomin vseh vernih rajnih (2. november) je priložnost, da molimo za duše v vicah; za vse, ki še ne morejo zreti Božjega obličja. Svete maše bodo ob 9.00 in 18.00 v Šmartnem ter ob 19.00 v Tacnu. Po dopoldanski maši bo obhajanje bolnih in ostarelih po domovih, ker je prvi petek.

V nedeljo je 31. nedelja med letom, zahvalna. Pri mašah bo darovanje za vzdrževanje domačega duhovnika. Lenartovo nedeljo, patrocinij v Sp. Gameljnah, bomo obhajali s sveto mašo ob 10.30.

Prišla je nova številka tednika Družina ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina. V prilogi je razpored za celodnevno češčenje ter molitve za rajne v prvi polovici meseca novembra.

Eko sveče lahko vzamete pod korom v župnijski cerkvi. Cena je 1 EUR. Ves dobiček od prodaje gre za potrebe Karitas. Denar vržete v nabiralnik Karitas. Za novembrske namene za rajne pa je poseben nabiralnik na sredini župnijske cerkve. Namene oddajte čim prej!

Na misijonsko nedeljo ste darovali 650 EUR, pri srečelovu na župnijski dan pa smo zbrali 840 EUR za družine v stiski. Bog povrni!