24. nedelja med letom

V četrtek smo se na pokopališču v Šmartnem poslovili od Terezije Tihel iz Spodnjih Gameljn. Gospod, daj ji večni pokoj!

Jutri, v ponedeljek, bo ob 20.00 srečanje Župnijskega gospodarskega sveta v župnišču.

V torek je praznik Povišanja sv. Križa, patrocinij podružnice na Rašici. Sveta maša bo ob 20.00. Po maši bo kratko srečanje z Rašičani glede imenovanja novega ključarja.

V četrtek prihaja prvič v našo župnijo ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. dr. Anton Stres, ki bo v nedeljo podelil zakrament svete birme 40 veroučencem. Ob 18.00 se bo srečal z birmanci, botri in starši. Povabljeni ste tudi ostali farani, da pozdravite našega nadpastirja. Med mašo (okrog 19.00), ki jo bo daroval g. nadškof, bo priložnost za sveto spoved. Po maši se bo nadškof v župnišču srečal z župnijskimi sodelavci, ključarji, člani ŽPS in ŽGS ter sodelavci Karitas.

V petek popoldne so starši birmancev in birmanci povabljeni k čiščenju župnijske cerkve in župnijskih prostorov.

V nedeljo bo praznik podelitve zakramenta svete birme. Birmanci se zbirajo že od 8.00 naprej z slikanje, zbor pa je ob 8.45 pred župniščem. Po sveti maši se bo g. nadškof srečal še s pevci.

Prišla je nova številka tednika Družina. Na oznanilni mizi lahko vzamete kuverte za župnijsko akcijo Namesto cvetja na grob; tisti, ki lahko po svojih močeh pomagate, pa vzemite položnice Karitas za pomoč poplavljenim v Pakistanu.

Sprememba v veroučni šoli: 9. razred ima verouk ob četrtkih eno uro prej, ob 14.00, birmanski kandidati (7. in 8. razred) pa imajo dodatno uro ob 15.00.

V tem tednu potek birmanska devetdnevnica vsak dan ob 19.00 v Šmartnem. Povabljeni tudi ostali farani, še posebej duhovni botri birmancev. V torek bo med nami gost, stalni diakon, g. Matej Križanič.