23. nedelja med letom

V četrtek smo se na pokopališču v Šmartnem poslovili od Janeza Kozelja iz Tacna. Gospod, daj mu večni pokoj!

Jutri, v ponedeljek, bo ob 20.00 srečanje Župnijskega pastoralnega sveta v župnišču.

V sredo je praznik Marijinega rojstva (Mali Šmaren). Sveti maši bosta v Šmartnem ob 9.00 in ob 19.00. Pri dopoldanskem bogoslužju bomo blagoslovili obnovljeni prapor dekliške Marijine družbe iz leta 1903. Praznično nabirko bomo namenili za pokritje stroškov obnove.

V petek bomo začeli z birmansko devetdnevnico, in sicer v Šmartnem ob 19.00 v župnijski cerkvi. Za birmance je obvezna, vabljeni starši in sorodniki, in pa duhovni botri birmancev.

V soboto je škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice na Brezjah. Program se začne od 8.30 naprej z molitvijo rožnega venca. Povabljeni, da se udeležimo srečanja z osebnimi avtomobili, župnik gre z ministranti ob 9.30. Zbor pred župnijsko cerkvijo.

Danes teden je 24. navadna nedelja, za podružnico sv. Križa na Rašici pa žegnanjska (prestavljena zaradi svete birme!). Maša bo na Rašici v nedeljo ob 10.30.

Prišla je nova številka tednika Družina ter novo župnijsko oznanilo, List svetega Martina.

Vse starše, ki bi svoje otroke vpisali v veroučno šolo v naši župniji, prosim, da jih vpišejo najkasneje jutri, v ponedeljek. V nasprotnem primeru boste knjige morali sami kupiti v katoliški knjigarni. Veroučna šola se začne v ponedeljek, 5. septembra, po urniku, ki je na oglasni deski. Če bodo spremembe, boste obveščeni.

Odrasli pevski zbor vabi nove pevce, da pridejo na vaje, ki bodo v sredo ob 20.00 v župnišču. Otroški pevski zborček pa bo tudi prvič prepeval v tem tednu, in sicer pri praznični maši v sredo, ob 19.00. Vabljeni novi pevci!