Marija, sveta božja mati

V ponedeljek zaradi praznika ni veroučne šole. V sredo in četrtek pa je reden verouk.

Otroški pevski zbor bo imel vajo zopet v sredo, 4. januarja ob 18.00 v župnišču. V soboto, 7. januarja, pa bodo prepevali pri večerni maši v Tacnu ob 18.00. Vsi otroci – pevci lepo povabljeni!

V petek je praznik Gospodovega razglašenja, svetih Treh kraljev. Maši bosta v župnijski cerkvi ob 9.00 in 18.00. Birmanci pridejo k večerni maši, ker je to prvi petek. Med mašo nas bodo obiskali tudi koledniki, ki nam bodo voščili ob Gospodovem rojstvu in novem letu. Kdor bo želel, bo lahko še daroval za trikraljevsko akcijo.

V nedeljo je praznik Jezusovega krsta, zaključek božičnega časa. Pri maši ob 9.00 se bomo spomnili novokrščencev v letu 2011. S petjem bo sodelovala vokalna skupina Krila, po maši pa bo koncert MePZ Lipnica. Vabljeni

Prišla je nova številka tednika Družina. Na oznanilni mizi so še na voljo župnijski koledarji za leto 2012. Svoj dar lahko vržete v nabiralnik za verski tisk. Tisti, ki bi radi naročili Mohorjevo zbirko za leto 2013, jo po prednaročniški ceni 44 EUR plačate v župnišču.

Prav tako je na oznanilni mizi na voljo sol, blagoslovljena na praznik sv. Štefana.

Pri božičnih bogoslužjih in ofru smo skupaj zbrali 2.900 EUR, otroci ste v adventni akciji Za lačne otroke zbrali 280 EUR, v trikraljevski akciji pa 1.330 EUR. Bog povrni!

Kot veste, je Ustavno sodišče dovolilo zbiranje podpisov za referendum o družinskem zakoniku. Tudi v naši župniji prosimo prostovoljce, ki bi lahko kakšno uro prostega časa namenili za pomoč pri zbiranju na upravnih enotah. Javite se pri župniku!

NAJ GOSPOD V NOVEM LETU NAŠI ŽUPNIJI IN VSEM FARANOM PODELI OBILO ZDRAVJA, MEDSEBOJNEGA RAZUMEVANJE IN MIRU!