1. adventna nedelja

V tem tednu se bomo poslovili od Jožefe Šušteršič iz Tacna ter od Veronike Grad iz Zg. Gameljn. Gospod, daj jima večni pokoj. Naj počivata v miru!

V ponedeljek ob 18.30 bo srečanje sodelavcev Karitas v župnišču.

Ob prazniku sv. Andreja, v sredo, 30. novembra, bo maša v Sr. Gameljnah ob 19.00 (ta dan ni maše v Šmartnem!). Slovesno obhajanje patrocinija bo v nedeljo ob 10.30. Pri maši bo nabirka za obnovo vaške kapelice.

Birmanski kandidati bodo v četrtek med veroučnimi urami izdelovali voščilnice, ki jih boste tudi letos lahko kupili naslednjo nedeljo. Izkupiček bo šel za župnijsko Karitas. Zvečer ob 19.00 pa bo v župnišču srečanje članov Župnijskega gospodarskega sveta.

V petek je prvi petek. Dopoldan bo obhajanje bolnih in ostarelih po domovih, možnost za prejem svete spovedi je uro pred mašo v župnijski cerkvi.

Miklavževanje za otroke (do vključno 3. razreda) bo v soboto ob 16.00 v župnijski cerkvi. Prijavnice so še na voljo na oznanilni mizi.

Danes teden je 2. adventna nedelja.

Prišla je nova številka tednika Družina, mesečnika Ognjišče ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina. V prilogi oznanila je opisan namen župnijske adventne akcije ter naloge Karitas in koristne informacije. Na oznanilni mizi pa si lahko vzamete Marijanske koledarje, ki stanejo 2 EUR ter glasilo prijateljev Radia Ognjišče. Tisti, ki ste naročili Mohorjevo zbirko, pa jo že lahko dobite v župnišču!

Vsem, ki ste z molitveno podporo v devetdnevnici spremljali mediacijo na Višjem sodišču, se iskreno zahvaljujemo. ŽGS bo poročilo pripravil naslednjo nedeljo.