26. nedelja med letom

V četrtek smo se na pokopališču v Šmartnem poslovili od Marije Kosmač iz Šmartna. Gospod, daj ji večni pokoj!

Jutri, v ponedeljek, bo ob 19.30 v župnišču srečanje bralcev Božje besede naše župnije. Med nami bo gost, slavist in direktor Mohorjeve družbe, prof. Jože Faganel. Bralci ste dobili vabilo po pošti (morda sem koga pozabil – ni bilo namerno). Vabljeni pa tudi tisti, ki bi radi na ta način sodelovali pri bogoslužju.

V petek je prvi petek. Dopoldne bom obhajal bolne in ostarele po domovih. Zvečer ob 17.20 pa je odhod letošnjih birmancev na duhovno srečanje v Bohinju. Vsa navodila so otroci že dobili, kdor bo šel z nami, naj se prijavi še danes ali jutri. K večerni maši prvega petka pa pridejo novi birmanski kandidati.

Danes teden je 27. navadna nedelja. Popoldne ob 15.00 bo srečanje bolnih, ostarelih in invalidov naše župnije. Mnogi boste vabilo prejeli po pošti. Lahko se zgodi, da smo s sodelavci Karitas koga izpustili, zato se že vnaprej opravičujemo; vabljeni prav vsi. Sveto mašo bo daroval naš rojak, bolniški kurat, p. Marko Novak OFM. Med mašo bo priložnost za sveto spoved in bolniško maziljenje, po maši pa bo družabno srečanje v župnišču.

Prišla je nova številka tednika Družina in mesečnika Ognjišče. Na oznanilni mizi so položnice slovenske Karitas za pomoč prizadetim v poplavah.

Ob mesečnem darovanju za potrebe župnije bomo del namenili ljudem, ki so jih prizadele nedavne poplave, ostalo pa gre za stroške obnove nagrobnika duhovnikov, ki so delovali v Šmartnem, in smo ga poleti obnovili.

Otroci veroučne šole vabljeni k otroškemu zboru, ki ima vaje ob sredah ob 18.00, odrasli zbor pa prav tako vabi nove pevce, da se jim pridružijo. Vaje so vsako sredo ob 20.00.