27. nedelja med letom

Srečanje ŽPS, PGD Tacen in drugih odgovornih za nedeljsko slovesnost bo v ponedeljek ob 20.00 v župnišču.

V sredo bo v naši župniji dekanijska pastoralna konferenca, ki jo bomo začeli z mašo ob 9.00 in jo darovali za pokojnega župnika, Franca Mikuža. Med nami bo pomožni škof in arhidiakon, msgr. dr. Anton Jamnik.

Obvezne vaje za ministrante pred praznikom bodo v soboto ob 9.00 v župnijski cerkvi.

Čiščenje župnijske cerkve je v soboto od 8.00 naprej. Na vrsti so Spodnje Gameljne 1-36. Ker je pred nami slovesnost, vabljeni tudi drugi prostovoljci.

Prišla je nova številka tednika Družina ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina. Na oznanilni mizi so informacije o Svetopisemskem maratonu, ki poteka ta teden pri sv. Jožefu v Ljubljani. Bralci iz naše župnije imajo termin v četrtek od 8.00 do 10.00. Vabljeni!

Za župnijsko romanje na Gradiščansko se najde še kakšno mesto. Vse, ki niso še sporočili svojega rojstnega datuma ali prinesli denarja, prosimo, da to storijo do srede tega tedna.

V župnišču so na voljo plakati o dogodkih, slovesnosti ob jubileju župnijske cerkve. Če ga kdo še lahko obesi v svoji okolici, ga dobi v župnišču!

Bog lonaj vsem prostovoljcem, možem, ki so pomagali pri beljenju fasade na župnišču in Pošti. Hvala tudi našemu dobrotniku, ki je zastonj posodil gradbeni oder.

V vednost: Ker se je pojavilo vprašanje, ali se mora pušca pobirati tudi pri pogrebnem obredu, odgovarjamo po posvetu z Nadškofijo in ŽGS. Pušca se bo pobirala, ker je to navada v večini slovenskih župnij (sakralni objekti se obnavljajo skoraj izključno od darov!). Nikjer in nikoli pa se ni zahtevalo, da MORAŠ kaj vreči v pušco oz. KOLIKO moraš dati …