22. nedelja med letom

V tem tednu se bodo v stolnici v Torontu poslovili od Alojzija kardinala Ambrožiča, torontskega nadškofa v pokoju, slovenskega rojaka. Gospod, daj mu večni pokoj. Naj počiva v miru!

V torek ob 20.00 bo v župnišču srečanje staršev, birmanskih animatorjev.

Vpis v veroučno šolo za vse razrede bo v sredo, 31. avgusta (popoldan od 14.00) in v četrtek, 1. septembra (čez dan). Starši prinesejo spričevalo (Bog lonaj za dar za kateheta) in dobijo veroučne knjige. Tisti, ki vpisujejo otroke v prvi razred, prinesejo tudi krstni list in izpolnijo veroučno prijavnico. Vsi, ki spričevala niso dvignili, bodo najprej dobili spričevalo, naslednji dan pa lahko otroka vpisali v veroučno šolo!

V petek je prvi petek. Dopoldan bo obhajanje bolnih in ostarelih po domovih. Priložnost za sveto spoved je eno uro pred mašo v župnijski cerkvi. Birmanci, ki v soboto ne gredo na romanje, pridejo k maši ob 19.00. Ob 20.00 pa bo v župnišču srečanje Župnijskega gospodarskega sveta.

Prišla je nova številka tednika Družina ter mesečnika Ognjišče

V soboto, 3. septembra, romamo z birmanci na Zaplaz. Čimprej se še prijavite! Odhod ob 8.30 izpred župnišča. Starši, ki lahko ponudijo prevoz, naj to sporočijo župniku. Maša na Zaplazu bo predvidoma ob 12.00, kosilo bo organizirano. Nato odidemo v Čateške toplice.

V nedeljo je 23. nedelja med letom. Slovesna maša ob žegnanju bo ob 10.30. Vabljeni! (v soboto v Tacnu ne bo maše!)

Na oznanilni mizi so prijavnice za starše, ki svoje otroke vpisujejo v 1. razred veroučne šole!

Komisija Pravičnost in mir vabi k zbiranju podpisov za Družinski referendum. Svoj glas lahko s posebnim obrazcem oddate na lokalnih upravnih enotah od četrtka, 1. septembra. Z oddanim podpisom katoličani izražamo trdno prepričanje, da mora država ohraniti vrednoto družine in z zakonom ne sme odvzeti temeljne naravne in človekove pravice otroka do matere in očeta.