6. velikonočna nedelja

Danes (v nedeljo) bo šmarnična pobožnost ob 19.00 na Rašici. Ob 20.00 bo srečanje animatorjev za oratorijski dan v župnišču. Mladi, vabljeni k sodelovanju!

V naslednjem tednu bodo prošnje maše po podružnicah naše župnije. Dar za mašo zberejo farani podružnice.

V torek, na praznik Obiskanja Device Marije, bo zaključek šmarnične pobožnosti, v župnijski cerkvi v Šmartnem, ob 19.00.

Praznik Gospodovega vnebohoda je v četrtek. Sveti maši bosta ob 9.00 in 19.00 v župnijski cerkvi.

V nedeljo je 7. velikonočna nedelja. Ob letošnjem jubileju naše države Slovenije, bomo obhajali mašo za domovino ob 9.00 v župnijski cerkvi. Po maši bomo blagoslovili drog in župnijsko zastavo ter zasadili lipo. Gospodinje prosimo, da pripravijo obložene kruhke in sladko pecivo (prinesete v župnišče v soboto!). Vaje za gasilce in asistenco bodo v soboto ob 20.00 pred župnijsko cerkvijo.

Prišla je nova številka tednika Družina, mesečnika Ognjišče ter novo župnijsko oznanilo, List svetega Martina. Na oznanilni mizi je tudi PRO, glasilo prijateljev Radia Ognjišče.

KUD Tacen bo v soboto, 11. junija, priredil letni koncert, ob 20.00 v Kulturni dvorani Tacen. Vabljeni!

Zakonski pari, ki letos praznujete okrogli jubilej sklenitve svetega zakona (nad 10 let), se lahko v župnišču že prijavite za skupno praznovanje, ki bo na nedeljo Svete Trojice, 19. junija, ob 9.00.

Vsi otroci veroučne šole bodo v tem tednu opravili zakrament svete spovedi (1. razred pa nima več verouka!). V nedeljo pa bodo pri maši ob 9.00 prejeli spričevala (op.: birmanski kandidati jih bodo prejeli na Binkoštno nedeljo, 12. junija)

Že se lahko prijavite za župnijski izlet v Prekmurje, ki bo v soboto, 18. junija. Obenem bomo tudi poromali po poteh Božjega služabnika Danijela Halasa.