22. nedelja med letom

Bog lonaj za današnji dar ob ofru. Namenili ga bomo za pokritje stroškov obnove učilnice.

Jutri, v ponedeljek, bo ob 20.00 srečanje katehetov v župnišču.

Vpis v veroučno šolo za vse veroučence, od 1. do 9. razreda, bo v sredo popoldan od 14.00 ter v četrtek čez dan (razen od 12.00 do 13.00). Vsa navodila so na listu, priloženem župnijskemu oznanilu. Brez podpisanega spričevala vpis v veroučno šolo ni mogoč! Starši, ki vpisujete otroka v prvi razred, prinesite s seboj tudi družinsko knjižico ali krstni list otroka. Pred vpisom izpolnite veroučno prijavnico, ki je tudi na oznanilni mizi.

Urnik za veroučno šolo se lahko še spremeni – predvsem jutranje ure, ker v šoli še nimajo urnika – in tudi v primeru zasedenosti kateheta.

V petek, 3. septembra, ob 20.00 bo v župnišču srečanje za starše birmancev. Navodila so starši že prejeli po pošti.

V soboto bo maša v Šmartnem ob 7.00, zvečer pa je v Tacnu ne bo.

V nedeljo je 23. navadna, angelska nedelja. Ob 9.00 bomo prosili Sv. Duha za razsvetljenje pred začetkom pastoralnega leta. Med mašo bo blagoslov otrok veroučne šole, takoj po maši pa blagoslov obnovljenih prostorov v spodnjem delu župnišča. Za podružnico sv. Jurija v Tacnu je to žegnanjska nedelja. Slovesna maša bo ob 11.00!

Za mašne namene v mesecu septembru je še nekaj prostih dni, za zadnje tri mesece pa sprememam namene po 15. septembru.

Vse otroke (se razume, da isto velja tudi za odrasle!), ki niso obiskovali nedeljske maše, prosim, da ne prejemajo nevredno svetega obhajila, ampak pridejo s prekrižanimi rokami po blagoslov. Sveto spoved bodo opravili v tednu po 5. septembru, ko se začne veroučna šola.