Bela nedelja

Jutri, v ponedeljek, je državni praznik, zato ni veroučne šole. S prvoobhajanci in njihovimi družinami pa se dobimo ob 9.30 in poromamo na Šmarno goro, kjer bomo ob 11.00 obhajali skupno mašo. Povabljeni tudi sorodniki in prijatelji ter ostali župljani. Kosilo bo iz skupne mize.

Srečanje katehetov bo prav tako jutri ob 19.45 v župnišču.

V sredo goduje sv. Florijan, zavetnik gasilcev. Letos bo maša za pokojne gasilce ob shodu na Rašici, in sicer ob 18.00. Vabljeni!

Ministranti pridejo v petek ob 19.00 k maši v župnijsko cerkev, ob godu sv. Dominika Savia, zavetnika ministrantov, po maši bo še kratko srečanje glede dekanijskega ministrantskega kviza.

Srečanje bralcev Božje besede z gostom, dramskim igralcem Pavletom Ravnohribom, bo v petek, 6. maja, ob 20.00 v župnišču.

V soboto bodo naši prvoobhajanci prvič pristopili k zakramentu svete spovedi. Skupaj s starši se dobimo ob 15.00 v župnišču, kakor so bili že obveščeni.

Danes teden je 3. velikonočna nedelja. Pri maši ob 9.00 bomo nekaterim župnijskim sodelavcem podelili škofijska priznanja.

Prišla je nova številka tednika Družina in novo župnijsko glasilo, List svetega Martina.

Danes začenjamo s šmarnično pobožnostjo. Med tednom bodo šmarnice v župnijski cerkvi v Šmartnem in Sr. Gameljnah ob 19.00 (ob sobotah v Šmartnem ob 18.00!), ob nedeljah pa bomo skupaj pri podružnicah. Danes se dobimo ob 19.00 pri spodnjegameljskem znamenju na polju (peš gremo iz Šmartna ob 18.40).