Velika noč gospodovega vstajenja

V četrtek se bomo na pokopališču v Šmartnem poslovili od Alojzija Suhoveršnika iz Sp. Gameljn. Gospod, daj mu večni pokoj! Naj počiva v miru!

V naslednjem tednu so šolske in veroučne počitnice, uradne ure pa so po večernih mašah v Šmartnem.

Prijavljeni za Mirabilandijo se zberemo v sredo, 27. aprila, ob 03.00 v župnijski cerkvi. Izlet plačate na avtobusu, povratek v poznih večernih urah.

V četrtek bo priprava staršev in botrov za krst, ob 20.00 v župnišču, krsti pa so naslednjo nedeljo, po maši ob 9.00.

Danes teden je 2. velikonočna nedelja, Nedelja Božjega usmiljenja. Ta dan obhajamo zunanjo slovesnost, patrocinij, na podružnici sv. Jurija v Tacnu, in sicer ob 10.30.

Prišla je nova številka mesečnika Ognjišče.

Naslednjo nedeljo, 1. maja, začenjamo s šmarnično pobožnostjo. Med tednom bodo šmarnice v župnijski cerkvi v Šmartnem in Sr. Gameljnah ob 19.00 (ob sobotah v Šmartnem ob 18.00!), ob nedeljah pa bomo skupaj pri podružnicah. Danes teden tako začnemo ob 19.00 pri Sp. Gameljskem znamenju na polju.

VSEM SODELAVCEM PRI VELIKONOČNIH BOGOSLUŽJIH NAJ BOG POVRNE S SVOJIMI DAROVI! BOG LONAJ TUDI ZA DAROVE ZA PIRHE IN VELIKONOČNI OFER. PRI DAROVANJU BOSTE DOBILI PODOBICO, LAHKO PA ŠE DOBITE VERONIKINE PRTE, DAR NAŠIH BIRMANCEV!

NASLEDNJO NEDELJO BO PAPEŽ BENEDIKT RAZGLASIL ZA BLAŽENEGA PAPEŽA JANEZA PAVLA II. PRIPOROČAJMO SE TEMU VELIKEMU SVETNIKU V PRIPROŠNJO IN POMOČ!