5. postna nedelja (tiha)

Danes (v nedeljo!) ob 15.00 bo v Žlebeh (župnija Preska) dekanijska pobožnost križevega pota. Vabljeni!

Od četrtka naprej bodo učenci veroučne šole že prejeli zakrament svete spovedi pri veroučnih urah, zvečer ob 19.30 pa je možnost za prejem zakramenta pokore v župniji Ljubljana Šentvid.

V petek pri čiščenju spodnjih prostorov župnišča in učilnic sodelujejo starši 8. razredov veroučne šole.

V soboto bo dekanijsko športno srečanje mladih v župniji Ljubljana Podutik od 16.00 naprej. Ob 17.00 pa bo spokorno bogoslužje v župnijski cerkvi v Šmartnem in sveta spoved. Na voljo bosta spovednika od drugod. Pripravimo se na prihajajoče praznike tudi z iskrenim priznanjem svojih grehov v zakramentu sprave!

V nedeljo je 6. postna, Cvetna nedelja. Blagoslov zelenja bo pri vseh mašah (v Tacnu v cerkvi, v Šmartnem pa na dvorišču). Že pa so na voljo oljčne vejice; z darom zanje bomo podprli istrske župnije. Naslednjo nedeljo popoldan bo pobožnost križevega pota na Rašici. Vabljeni!

Prišla je nova številka tednika Družina ter Misijonska obzorja.

V tem tednu bo na Radiu Ognjišče potekal radijski misijon. Na spovedni dan, v petek, bo tudi v naši župniji možno prejeti sveto spoved, in sicer eno uro pred večerno mašo.

Ministranti in mladi se že lahko prijavite za izlet v Mirabilandijo (zabaviščni park v Italiji), ki bo 27. aprila. Cena je 45 EUR.