1. postna nedelja

Na pokopališču v Šmartnem smo se v petek poslovili od Jožefa Podergajsa iz Tacna iz Tacna. Gospod, daj mu večni pokoj! Naj počiva v miru!

V ponedeljek ob 18.30 je srečanje staršev, birmanskih animatorjev v župnišču.

V četrtek je dekanijsko srečanje bralcev Božje besede v Šentvidu ob 19.00. Ker bo gost prof. Jože Faganel, ki je že bil v naši župniji, vabljeni tisti bralci, ki jeseni niste bili na srečanju.

Čiščenje spodnjega dela župnišča z učilnicami bo v petek ob 18.30. Tokrat so povabljeni starši učencev 9. razreda.

V soboto je praznik sv. Jožefa, Jezusovega rednika. Sveta maša bo tudi v Šmartnem ob 9.00.

V nedeljo je 2. postna nedelja. Med nami bo župnik iz Radovljice, g. Andrej Župan, ki bo imel postni nagovor. Pobožnost križevega pota bo na podružnici v Sr. Gameljnah ob 14.00. Vabljeni! To nedeljo bo redno mesečno darovanje, ki ga bomo namenili za pokritje stroškov ob obnovi sobe za goste v župnišču.

Prišla je nova številka tednika Družina.

Prijavite se lahko tudi že za župnijski križev pot, ki bo v nedeljo, 3. aprila, popoldan, v Šmarju pri Jelšah.

Župljani so naprošeni, da postanejo duhovni botri naših birmancev in jih v pripravi na prejem zakramenta podpirajo z molitvijo. Kdor more, pa lahko daruje 10 EUR za Sveto pismo, za kandidata, ki je njegov birmanec. Kandidati se bodo predstavili na plakatu v župnijski cerkvi.

POSTULATURA BL. ALOJZIJA GROZDETA IZ NOVEGA MESTA JE SPOROČILA, DA SE ŽUPNIJI ŠMARTNO POD ŠMARNO GORO PODELI RELIKVIJE TELESA (EX OSSIBUS) BLAŽENEGA MUČENCA. OB PRILIKI 170. OBLETNICE POSVETITVE CERKVE, 8. OKTOBRA, JIH BO PRINESEL NOVOMEŠKI ŠKOF, MSGR. ANDREJ GLAVAN. VSE FARANE VABIMO, DA NAŠO ŽUPNIJO PRIPOROČATE V PRIPROŠNJO BL. A. GROZDETU!