4. adventna nedelja

V petek smo se na pokopališču v Šmartnem poslovili od Rudolfa Loborca iz Tacna. Gospod, daj mu večni pokoj!

V ponedeljek in torek otroci veroučne šole prejmejo zakrament svete spovedi, v četrtek pa ni verouka. Otroci so v tem tednu povabljeni k božični devetdnevnici, ki je v župnijski cerkvi ob 18.00.

V ponedeljek dopoldne bo obhajanje bolnih in ostarelih po domovih. K večerni maši ob 18.00 bodo skavti iz Dravelj prinesli betlehemsko lučko miru. Nekaj svečk je še na voljo od prejšnjih let, prinesite tudi svoje svečke.

V četrtek ob 19.00 bo blagoslov jaslic v Tacnu pri Guziju.

V petek je sveti večer. Slovesna vigilija praznika, maša svetega večera, bo v župnijski cerkvi ob 18.00. Ta večer blagoslovimo in pokadimo domače prostore. Družine so povabljene k skupni molitvi.

Na praznik Gospodovega rojstva bo polnočnica v župnijski cerkvi, na sveti dan pa maši ob 7.00 (pastirska) in ob 9.00. Pri obeh prazničnih mašah bo darovanje za potrebe župnije. Namenili ga bomo za obnovo spovednice v župnijski cerkvi.

V nedeljo je praznik. To je tudi krstna nedelja, priprave staršev in botrov na krst bodo v četrtek ob 20.00 (in ne ob 19.00!).

Prišla je nova številka Svete Družine tednika Družina ter PRO, glasilo prijateljev Radia Ognjišče.

V župnišču dobite Pratike 2011 (5 EUR) in oglje s kadilom (2 EUR) za blagoslov doma ob praznikih. Prišle so tudi Mohorjeve knjige. Tisti, ki ste jih naročili, jih lahko dvignete v župnišču.

Še vedno vas vabimo k skupni adventni akciji. V košu pod korom v župnijski cerkvi so slamice. Kdor naredi dobro delo, več moli ali je kreposten v odpovedi, lahko slamico prinese pred oltar. Zbrana slama, dobra dela, bodo jasli novorojenemu Kralju Jezusu.