3. adventna nedelja

V petek smo se na pokopališču v Šmartnem poslovili od Antonije Krušec iz Tacna. Gospod, daj ji večni pokoj!

Jutri, v ponedeljek, vabi Kulturno društvo Videm Dobrepolje na ogled poetične drame Oscarja Wilda Saloma. Predstava bo ob 19.30 v dvorani Zavoda sv. Stanislava. Prostovoljni prispevki so namenjeni Domu starejših v Vidmu, prizadetemu zaradi poplav.

Naš duhovniški oktet Oremus vabi na adventni koncert, ki bo v sredo, 15. decembra, ob 18.30 v župnijski cerkvi v Šentvidu.

V četrtek po maši bo češčenje Najsvetejšega. Vabljeni! Veroučna šola ta teden poteka normalno, otroci bodo od četrtka naprej že prejeli sveto spoved.

V petek začnemo z božično devetdnevnico, v župnijski cerkvi ob 18.00. Tokrat bomo pri maši nosili tudi Marijin kipMarijo nosijo«) v procesiji z lučkami. Vabljeni še posebej birmanski kandidati in ministranti ter ostali otroci veroučne šole. Starši otrok 4. razreda veroučne šole pa so povabljeni k čiščenju učilnic, prav tako ob 18.00 (ali ob 19.00!).

V soboto bo skupno spovedovanje med božično devetdnevnico v Šmartnem ob 18.00. Na voljo bosta dva spovednika, in sicer od 17.00 in potem med mašo. Poskrbimo za dobro sveto spoved pred prazniki!

Prišla je nova številka tednika Družina, Misijonska obzorja in List svetega Martina.

V župnišču dobite Pratike 2011 (5 EUR) in oglje s kadilom (2 EUR) za blagoslov doma ob praznikih. Prišle so tudi Mohorjeve knjige. Tisti, ki ste jih naročili, jih lahko dvignete v župnišču.

Še vedno vas vabimo k skupni adventni akciji. V košu pod korom v župnijski cerkvi so slamice. Kdor naredi dobro delo, več moli ali je kreposten v odpovedi, lahko slamico prinese pred oltar. Zbrana slama, dobra dela, bodo jasli novorojenemu Kralju Jezusu.

Z drugo adventno akcijo, prodajo voščilnic, smo zbrali 600 EUR, ki jih bomo namenili družini na Koroškem. Prodali smo prav vse voščilnice – iskren Bog povrni! (družina je poleg služb ostala tudi brez doma, ker je pogorel – Črna na Koroškem!)