2. adventna nedelja

V tem tednu smo se na pokopališču v Šmartnem poslovili od Stanislava Ovčaka iz Šmartna in od Janeza Žebovca iz Srednjih Gameljn. Gospod, daj jima večni pokoj!

Danes popoldne ob 17.00 bo Miklavževanje v župnijski cerkvi. Vsem Miklavževim pomočnikom in otroškemu zboru se dobri škof, ki obišče pridne otroke, iskreno zahvaljuje.

Jutri je srečanje katehetov v župnišču ob 19.30.

V sredo je praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Sveti maši bosta v Šmartnem ob 9.00 in 18.00. Pri obeh mašah bo blagoslov jasličnih figuric, še posebej malega Jezusa. Otroci in ostali povabljeni k sveti maši!

V četrtek po maši bo češčenje Najsvetejšega. Vabljeni!

V petek po maši (okrog 19.00) bo v župnišču adventno srečanje s komunikologom, p. Petrom Lahom DJ, ki nam bo spregovoril o vlogi in pomenu medijev v Cerkvi. Vabljeni!

V nedeljo je 3. adventna nedelja, nedelja Gaudete (Veseli se!)

V župnišču dobite Pratike 2011 (5 EUR) in oglje s kadilom (2 EUR) za blagoslov doma ob praznikih.

Župnija je z adventom začela dve skupni akciji. V košu pod korom v župnijski cerkvi so slamice. Kdor naredi dobro delo, več moli ali je kreposten v odpovedi, lahko slamico prinese pred oltar. Zbrana slama, dobra dela, bodo jasli novorojenemu Kralju Jezusu.

Drugo akcijo pa danes uresničujemo. Pod korom so voščilnice, ki so jih izdelali naši birmanski kandidati. Zbrane darove s prodajo voščilnic (1 EUR) bomo namenili družini na Koroškem, ki je ostala brez dohodkov. Iskren Bog lonaj vsem bodočim birmancem in staršem-animatorjem.