1. adventna nedelja

Poslovili smo se od Srečka Aleša iz Srednjih Gameljn ter od Stanislava Jesiha iz Zgornjih Gameljn. V sredo pa se bomo poslovili od Kristine Marije Kirbiš iz Spodnjih Gameljn. Gospod, daj jim večni pokoj! Naj počivajo v miru!

Sveti Miklavž bo otroke do 3. razreda osnovne šole obiskal v četrtek, na predvečer, ob 17.00 v župnijski cerkvi.

V četrtek bo češčenje Najsvetejšega po maši ob 18.00. Ob 19.00 bodo Četrtkovi pogovori o veri. Tema večera bo: 7. poglavje knjige Zakaj verujem?: Živi svetniki.

V petek je prvi petek. Dopoldan bo obhajanje bolnih in starejših po domovih. Uro pred večerno mašo bo priložnost za sveto spoved v župnijski cerkvi.

Danes teden je slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. K nedeljskim mašam v Šmartnu prinesite k blagoslovu jaslične figurice malega Jezusa. Po maši pa boste lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja. Pri drugi maši ob 9.00 sodeluje 6. razred.

Prišla je nova številka Družine.

Čimprej oddajte svoje namene Za živo upanje – za živo Cerkev (ob božični devetdnevnici) v nabiralnik v župnijski cerkvi!

V župnijski pisarni lahko že darujete za mašne namene za prvi del leta 2020 (januar-do konca julija!). Bog povrni vsem, ki potrpite do oznanjenega datuma ter vsem, ki ste za svoje rajne pripravljeni priti tudi k maši ob delavnikih!

Poročilo o prihodkih v zadnjem času: ob patrociniju v Spodnjih Gameljnah: 295 EUR; darovanje ob Martinovi nedelji v Šmartnu: 1.220 EUR. Bog povrni!