1. adventna nedelja

Jutri, v ponedeljek, se bomo v Šmartnem poslovili od Elizabete Jarc iz Tacna. Gospod, daj ji večni pokoj!

Jutri je srečanje župnijske Karitas ob 19.00 v župnišču.

V torek, na god apostola Andreja, je patrocinij podružnice v Srednjih Gameljnah. Maša bo ob 18.00, slovesno obhajanje zavetnika cerkve pa naslednjo nedeljo ob 10.30. Vabljeni!

V četrtek bo v župnijski cerkvi v Šentvidu skupno spovedovanje ob 19.00.

V petek je prvi petek. Dopoldne bom obhajal bolne in ostarele po domovih, od 17.00 bom na voljo za sveto spoved v župnijski cerkvi. Kakor vsak prvi petek, bomo prosili za priprošnjo bl. Alojzija Grozdeta za blagoslov v naši župniji. Še vedno lahko vabimo posameznike, da sprejmejo sliko mučenca in molijo po namenu. Doslej imamo 30 molilcev.

V soboto so vaje za ministrante ob 9.00 v župnijski cerkvi.

V nedeljo je 2. adventna nedelja. Popoldne ob 17.00 bo Miklavževanje za otroke do 3. razreda veroučne šole. Starši, ki bi radi prijavili svoje otroke, vzemite prijavnice, ki so na oznanilni mizi.

Od ponedeljka, 29. novembra, sprejemam mašne namene za prve tri mesece naslednjega leta (januar, februar, marec).

Prišla je nova številka tednika Družina ter novo župnijsko oznanilo, List sv. Martina. Priloženo je tudi glasilo, Dekanijski list naše dekanije Ljubljana Šentvid.

Župnija z adventom začenja dve skupni akciji. V košu pod korom v župnijski cerkvi so slamice. Kdor naredi dobro delo, več moli ali je kreposten v odpovedi, lahko slamico prinese pred oltar. Zbrana slama, dobra dela, bodo jasli novorojenemu Kralju Jezusu.

Birmanci bodo v četrtek popoldan, v času veroučne šole, izdelovali voščilnice, in jih pri nedeljskih mašah (2. adventna nedelja) prodajali. Izkupiček bo namenjen družini iz Slovenj Gradca, katere starši so izgubili delo v zadnjem letu.