12. nedelja med letom

V sredo se bomo poslovili od Cecilije Kosec z Rašice. Gospod, daj ji večni pokoj! Naj počiva v miru!

Jutri, v ponedeljek, začnemo z oratorijem. Otroci se zberejo ob 17.00 na župnijskem dvorišču! Zaradi predvidenih visokih temperatur ne bo odveč dodatna zaščita pred soncem!

DIAKONSKO POSVEČENJE NAŠEGA ŽUPLJANA, G. IVANA BIZJAKA, BO V TOREK, OB 10.00 V ŽUPNIJSKI CERKVI V ŠENTVIDU PRI STIČNI. PODPRIMO GA Z MOLITVIJO! KDOR ŽELI Z AVTOBUSOM, NAJ TO SPOROČI ŽUPNIKU! ODHOD IZPRED POKOPALIŠČA BO OB 8.45! Ta dan bo maša zaradi Dneva državnosti zvečer ob 19.00, v sredo pa bo maša zjutraj ob 7.00!

V soboto je slovesni praznik prvakov apostolov, sv. Petra in Pavla. Ob 9.00 bo v ljubljanski stolnici posvečenje novomašnikov. Posvečeni bodo: Gregor Bregar (župnija Ljubljana Šentvid), Tadej Ložar (župnija Dol pri Ljubljani), Rok Pogačnik (župnija Radovljica) ter Vito Urbanija (župnija Moravče). V naši župniji bo zvečer češčenje Najsvetejšega za svetost novomašnikov, in sicer od 20.00 do polnoči. Vpišite se na list na mizi z oznanili!

Danes teden je 13. nedelja med letom. Slovesnost nove maše v Šentvidu bo ob 10.00! Vabljeni!

Prišla je novomašna številka tednika Družina.

Pri Četrtkovih pogovorih o veri, ki jih imamo vsak prvi četrtek v mesecu, bomo v septembru začeli s poglavji v knjigi Zakaj verujem? Scotta Hahna. Vsi, ki se nam želite pridružiti, knjigo lahko dobite v župnijski pisarni po znižani ceni 10 EUR.

V teh poletnih dneh, ko so temperature visoke, vseeno poskrbimo, da smo v cerkvi oblečeni dostojno in primerno svetemu prostoru!