4. velikonočna nedelja

Srečanje sodelavcev Karitas bo jutri, v ponedeljek ob 19.30 v župnišču, sestanek katehetov pa v torek, prav tako ob 19.30. Animatorji oratorija imajo sestanek jutri, v ponedeljek, ob 19.00 v župnišču.

V četrtek začenjamo s tridnevnico pred prvim svetim obhajilom, ki bo v nedeljo ob 10.00 v župnijski cerkvi (druga sveta maša zato ne bo ob 9.00, temveč ob 10.00!). Podprimo otroke, ki bodo prvič prejeli sveto Rešnje Telo, s svojo molitvijo!

Danes teden je 5. velikonočna nedelja.

Prišla je nova številka tednika Družina ter Najst, revija za mlade.

Čimprej se vsi župljani, še posebej pa šmarničarji in družine, lahko prijavite za šmarnični shod, ki bo v nedeljo, 26. maja, popoldan v Lurdu pri Šentjerneju. Odhod bo ob 13.00, obiskali pa bomo tudi Škocjan, rojstni kraj Ignacija Knobleharja. Lepo vabljeni, prijavite se v župnišču!

Srečanje z začetnikom skupin za može, Donom Turbittom, bo zadnji vikend v maju, od 24. do 26. maja pri Sv. Duhu pri Škofji Loki. Lepo vabljeni tudi k slavljenju, ki je vsak ponedeljek do binkošti ob 20.00 v Dravljah. Več o obeh dogodkih lahko preberete na plakatu zunaj!

Iskren Bog povrni za darove današnje nedelje, ki jih namenjamo za poplačilo stroškov ob obnovi podpornega zidu pred župnijsko cerkvijo in obzidja za njo. Stroški znašajo 6.000 EUR. V tem tednu bomo v župnišču zamenjali stare radiatorje (predvideni strošek ca. 2.500 EUR), zato je vsak dar dobrodošel!

Na polico pri slikah naših pokojnih župljanov lahko prinesete očiščene steklene kozarčke svečk od vigilije.

Na današnjo nedeljo lahko po obeh mašah prejmete zakrament bolniškega maziljenja. K zakramentu lahko pristopite vsi tisti, ki ste v kakršni koli telesni ali duševni stiski, težki bolezni, pred porodom ali drugi nevarnosti … Zakrament lahko prejmemo enkrat letno, če pa se stanje ne izboljša, lahko tudi večkrat. Ob tem smo povabljeni, da čimprej opravimo tudi sveto spoved!