6. postna nedelja (cvetna)

Jutri, v ponedeljek, se bomo poslovili od Milana Marjetiča iz Tacna. Gospod, daj mu večni pokoj! Naj počiva v miru!

Priložnost za sveto spoved bo v ponedeljek od 18.00 naprej v župnijski cerkvi. Na voljo bosta spovednika od drugod. V župniji Ljubljana Šentvid pa bo spovedovanje v sredo po večerni maši, ko bo prav tako na voljo več spovednikov.

Na veliki četrtek lepo vabljeni h krizmeni maši, ki bo v ljubljanski stolnici ob 9.00. Večerna maša v spomin zadnje večerje bo v Šmartnu ob 19.00, po njej pa češčenje Najsvetejšega v ječi. K sodelovanju vabimo bralce Božje besede.

Križev pot na veliki petek bo ob 9.00 v župnijski cerkvi, ko bo tudi delitev svetih olj. Sodelujejo dekanijski duhovniki. Ob 19.00 bodo obredi velikega petka v župnijski cerkvi.

Na veliko soboto bo zjutraj ob 6.00 blagoslov ognja na dvorišču pred cerkvijo, čez dan pa molitve pred Božjim grobom in blagoslovi jedil po razporedu. Lepo vabljeni k velikonočni vigiliji, ki bo ob 19.00 v župnijski cerkvi. SVEČE BOSTE DOBILI V CERKVI, ZATO JIH NI POTREBNO NOSITI S SEBOJ!

Danes teden je Velika noč Gospodovega vstajenja. Jutranja maša s procesijo bo ob 6.30, druga pa ob 10.00. Razpored bander: Šmarski Šmarnogorci in Šmarska mladina, Rašica, Srednje Gameljne, Tacen, Zgornje Gameljne, Šmartno, Spodnje Gameljne. Po maši bo darovanje za zadnji obrok plačila za klopi in ogrevanje v župnijski cerkvi.

Prišla je nova številka Družine in Misijonska obzorja.

Še 10 prvoobhajancev potrebuje duhovnega botra, ki bi jim z darom 5 EUR kupil molitvenik! Oglasite se v župnijski pisarni!

Hvaležni bomo, če se boste za košnjo trave vpisali na list, ki visi ob vhodu v župnijsko cerkev.

Na današnjo nedeljo lahko po obeh mašah prejmete zakrament bolniškega maziljenja. K zakramentu lahko pristopite vsi tisti, ki ste v kakršni koli telesni ali duševni stiski, težki bolezni, pred porodom ali drugi nevarnosti … Zakrament lahko prejmemo enkrat letno, če pa se stanje ne izboljša, lahko tudi večkrat. Ob tem smo povabljeni, da čimprej opravimo tudi sveto spoved!