8. nedelja med letom

V sredo se bomo poslovili od Mihaela Graha iz Tacna. Gospod, daj mu večni pokoj! Naj počiva v miru!

Jutri, v ponedeljek, bo srečanje Župnijskega pastoralnega sveta ob 18.30 v župnišču, ob 20.00 pa srečanje animatorjev oratorija.

V sredo je pepelnica, začetek postnega časa. Obred pepelenja bo pri večerni maši ob 18.00. Od srede naprej so maše med tednom že v župnijski cerkvi!

V četrtek bo češčenje Najsvetejšega po maši ob 18.00. Ob 19.00 bodo Četrtkovi pogovori o veri. Tema večera bo: Zgodovina križevega pota.

Križev pot v petek ob 18.00 pripravljata jutranji in odrasli pevski zbor. Ob 19.30 bo srečanje zakonske skupine Družina in življenje.

Danes teden je 1. postna nedelja. Po obeh mašah boste lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja. Ob 10.00 bo krajše srečanje bralcev Božje besede v župnijski cerkvi. Ob 14.00 pa bo pobožnost križevega pota na podružnici v Srednjih Gameljnah.

Prišla je nova številka Družine. Na mizi z oznanili lahko vzamete postno spodbudo Karitas!

Bog povrni vsem, ki ste postali duhovni botri našim birmancem in jim z darom 10 EUR kupili Sveto pismo!

Poročilo o prihodkih v zadnjem času: redno mesečno darovanje (februar) – 1.150 EUR. Bog povrni!

Naj bo postni čas res čas milosti, duhovne poglobitve in dobrih del, ki jih bomo darovali za potrebe Cerkve in vsega sveta. Strogi post je na pepelnico in na veliki petek. Ta dva dneva se le enkrat na dan do sitega najemo in se zdržimo mesnih jedi. Samo zdržek od mesnih jedi je na vse petke v letu.