1. adventna nedelja

Danes obhajamo nedeljo Karitas. Pušca te nedelje je namenjena Škofijski in Župnijski Karitas. Bog povrni! Obenem se v imenu župnije iskreno zahvaljujemo prostovoljkam Karitas za požrtvovalno skrb za pomoči potrebne in za vso pomoč v župniji!

Srečanje Karitas bo jutri, v ponedeljek ob 19.00 v župnišču.

Duhovniška konferenca naše dekanije Ljubljana Šentvid bo v sredo v naši župniji, zato bo sveta maša ob 9.00 v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni! Ob 17.00 bo otroke do 3. razreda v cerkvi obiskal sv. Miklavž.

V četrtek bo češčenje Najsvetejšega po maši ob 18.00. Ob 19.00 bodo Četrtkovi pogovori o veri. Tema večera bo: Adventne in božične navade naših prednikov.

Na prvi petek bo dopoldan obhajanje bolnih in starejših po domovih. Uro pred večerno mašo bo priložnost za sveto spoved v župnijski cerkvi.

Slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije obhajamo v soboto. Praznična maša ob 9.00 bo v Šmartnu, prinesite jaslične figure malega Jezusa k blagoslovu!

Danes teden je 2. adventna nedelja. Po obeh mašah boste lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja. Ob 9.00 je družinska maša, pri kateri sodelujejo učenci 6. razreda.

Prišla je nova številka Družine. Na mizi z oznanili že lahko vzamete Marijanske koledarje (priporočeni dar 2.5 EUR) in Pratike (5 EUR).

Od 1. decembra že lahko v župnijski pisarni darujete za svete maše za prvo polovico leta 2019 (januar-julij). Čimprej pa oddajte tudi vaše namene za akcijo Za živo upanje – za živo Cerkev, ki se jih bomo spomnili v času božične devetdnevnice.

Še v tem tednu lahko pošljete svojo fotografijo (elektronska pošta: zupnija.smartno@rkc.si), s katero se želite zahvaliti Bogu za lepa doživetja v tem letu. Vsi župljani pa lahko sodelujete tako, da na listek zapišete številko vaše najlepše fotografije in oddate v stekleno posodo. Štiri zmagovalne fotografije bomo nagradili in jih objavili v župnijskem koledarju 2019!