30. nedelja med letom

Poslovili smo se od Karoline Kočman iz Srednjih Gameljn. Gospod, daj ji večni pokoj! Naj počiva v miru!

V tem tednu so jesenske počitnice, zato ni veroučne šole. Uradne ure župnijske pisarne so po večernih mašah v Šmartnu! Med tednom je maša v župnijski cerkvi že ob 18.00.

V sredo bo uro pred večerno mašo priložnost za sveto spoved v župnijski cerkvi.

Slovesni in zapovedani praznik Vseh svetih obhajamo v četrtek. Dopoldanski maši bosta ob 7.00 in 9.00, ko bo med nami naš rojak, nadškof v pokoju, msgr. Alojz Uran. Po popoldanski maši ob 14.00 bodo molitve za rajne na pokopališču, ob 17.00 pa molitev rožnih vencev za rajne v župnijski cerkvi.

V petek je Spomin vseh vernih rajnih in prvi petek. Sveti maši bosta ob 9.00 in 18.00. Dopoldan bo obhajanje bolnih in starejših po domovih.

V soboto bo večerna maša v Spodnjih Gameljnah ob 18.00 ob obhajanju patrocinija, zavetnika sv. Lenarta.

Danes teden je 31. nedelja med letom, zahvalna. Daritveni oltar ob zahvalni nedelji okrasijo župljani Šmartna. Po obeh mašah bo darovanje za vzdrževanje domačega duhovnika. Bog povrni!

Prišla je nova številka Družine, Ognjišča ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina. V prilogi je vabilo k obnovi misijona pred Martinovo nedeljo ter razpored molitev za rajne po novembrskih namenih.

Ne pozabimo, da Cerkev v prvih dneh novembra naklanja popolni odpustek za vsak obisk pokopališča ali ob molitvi za rajne, če opravimo sveto spoved in molimo Očenaš, Zdravamarijo in Slava Očetu po namenu svetega očeta. Odpustek lahko namenimo rajnim, ki še potrebujejo naših molitev!