6. postna nedelja (cvetna)

Poslovili smo se od Stanislava Jernejca iz Srednjih Gameljn. Gospod, daj mu večni pokoj! Naj počiva v miru!

V tem tednu otroci veroučne šole namesto k verouku pridejo k obredom velikonočnega tridnevja! Uradne ure župnijske pisarne so v tem in naslednjem tednu (ko so velikonočne počitnice!) po večernih mašah v Šmartnu, ki so že ob 19.00!

Jutri v ponedeljek, bo dopoldan obhajanje bolnih in starejših po domovih. Od 18.00 naprej bo v župnijski cerkvi priložnost za sveto spoved. Na voljo bosta spovednika od drugod. Ta večer bo tudi spovedovanje v župnijski cerkvi v Šentvidu.

Na veliki četrtek povabljeni h krizmeni maši ob 9.00 v ljubljanski stolnici, ki jo bo daroval nadškof in metropolit, msgr. Stanislav Zore OFM. Obredi velikonočnega tridnevja (veliki četrtek, veliki petek, velika sobota) so v župnijski cerkvi v Šmartnu ob 19.00. Obrede v naši župniji bodo letos prenašali preko Radia Ognjišče, zato vse vernike prosimo za TOČNOST in ZBRANO ter GLASNO odgovarjanje! Več o poteku obredov si lahko preberete v Listu svetega Martina!

Na veliki petek bo dopoldan ob 9.00 križev pot v Šmartnu z dekanijskimi duhovniki ter delitev svetih olj. Pri večernem obredu ob 19.00 prostovoljne darove namenjamo za kristjane v Sveti deželi. Bog povrni!

Danes teden je Velika noč Gospodovega vstajenja. Prvo mašo začnemo pri božjem grobu (ob 6.30!), nato se razvije procesija po Šmartnu. Sodelavce pri procesiji prosimo, da ne pozabijo na svoje naloge! Druga maša bo ob 10.00, pri obeh mašah pa darovanje za ogrevanje cerkve in obnovo klopi.

Prišla je nova številka Družine, Dekanijski vinograd ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina.

Župnija Šmarno potrebuje dva prostovoljca (najbolje mlajša upokojenca), ki bi občasno priskočila na pomoč, kadar je pogrebni obred v dopoldanskih urah. Oglasite se v župnijski pisarni!