5. postna nedelja (tiha)

Jutri, v ponedeljek, obhajamo praznik sv. Jožefa. Svete maši (od ponedeljka naprej že v župnijski cerkvi!) bosta ob 9.00 in ob 18.00. Ob 19.00 bo v župnišču srečanje biblične skupine.

V četrtek bo po maši ob 18.00 češčenje Najsvetejšega. Ob 19.00 bo v župnišču priprava staršev in botrov na krst, krščevanje pa bo naslednjo nedeljo po maši ob 9.00.

V petek pobožnost križevega pota ob 18.00 pripravljajo molitvene skupine. Za čiščenje učilnic v župnišču so od 19.00 naprej na vrsti starši in učenci 8. razreda.

Liturgično praznovanje Gospodovega oznanjenja bo v soboto, praznična maša bo v župnijski cerkvi ob 9.00, med katero se bodo predstavili naši letošnji prvoobhajanci, po maši pa bodo prvič pristopili k zakramentu svete spovedi.

Danes teden je 6. postna nedelja, Cvetna. Blagoslov zelenja bo v Tacnu pri večerni maši, v Šmartnu pa na župnijskem dvorišču pred mašo, nato pa gremo v procesiji v cerkev. Danes že lahko prejmete oljčne vejice, dar istrskih župnij. Bog povrni za vaše darove! Stare oljke in butarice lahko prinesete v škatlo pod korom, da jih bomo pokurili pri velikonočnem ognju.

Prišla je nova številka Družine.

Vabljeni k poslušanju Radijskega misijona na Radiu Ognjišče, ki se začenja na Tiho nedeljo z mašo ob 11.00. Vsak dan bo osrednji nagovor ob 17.00 in večerni pogovor z gosti ob 20.00. Od ponedeljka do petka bodo svetovalnice na misijonsko temo dneva ob 8.00!

Župnija Šmarno potrebuje dva prostovoljca (najbolje mlajša upokojenca), ki bi občasno priskočila na pomoč, kadar je pogrebni obred v dopoldanskih urah. Oglasite se v župnijski pisarni!