4. postna nedelja (laetare)

V torek se bomo poslovili od Alberta Štravsa iz Tacna. Gospod, daj mu večni pokoj! Naj počiva v miru!

Jutri, v ponedeljek, bo srečanje Karitas ob 18.30 v župnišču.

V sredo bo ob 18.30 v župnišču srečanje za vse starše birmancev, v četrtek ob 19.00 pa za starše prvoobhajancev.

V četrtek bo po maši ob 18.00 češčenje Najsvetejšega. Ta dan v naši župniji namenjamo svoje postne odpovedi in žrtve (post, molitev, miloščina …)

V petek pobožnost križevega pota ob 18.00 pripravljajo ministranti. Po maši bo srečanje katehetov v župnišču, ob 19.00 pa srečanje zakonske skupine Družina in življenje. Zvečer odhajajo na Koprivnik na vikend pripravo za oratorij naši animatorji. Če bi se jim še kdo želel pridružiti pri pripravi oratorijskih dni, naj to čimprej sporoči!

Za čiščenje župnijske cerkve so v soboto na vrsti Srednje Gameljne in Rašica.

Danes teden je 5. postna nedelja, Tiha. Pri vseh nedeljskih mašah bo redno mesečno darovanje, ki ga namenjamo za obnovo klopi in ogrevanja v župnijski cerkvi. Po maši boste lahko kupili butarice, ki jih izdeluje ga. Helena Avsenik. Ob 15.00 bo dekanijski križev pot v Žlebeh, župnija Preska.

Prišla je nova številka Družine ter Praznična Družina. Na mizi z oznanili si lahko vzamete brošure za radijski misijon, ki ga pripravlja Radio Ognjišče ter letake za Teden družine, ki se začne naslednjo nedeljo.

Danes ob 13.00 bo izpred pokopališča odhod na župnijski križev pot v Idrijo. Še nekaj mest je prostih – lepo vabljeni! Križev pot bomo molili v župnijski cerkvi sv. Jožefa, ki naslednje leto obhaja 50-letnico posvetitve.

V naši župniji se srečuje tudi skupina mož, in sicer na 14 dni, ob sredah na Pošti v Šmartnu. Skupino vodi g. Luka Mavrič. Povabljeni so vsi možje, ne glede na status in stan. Več informacij dobite pri g. Luku!

Na današnjo nedeljo lahko po obeh mašah prejmete zakrament bolniškega maziljenja. K zakramentu lahko pristopite vsi tisti, ki ste v kakršni koli telesni ali duševni stiski, težki bolezni, pred porodom ali drugi nevarnosti … Zakrament lahko prejmemo enkrat letno, če pa se stanje ne izboljša, lahko tudi večkrat. Ob tem smo povabljeni, da čimprej opravimo tudi sveto spoved!