6. nedelja med letom

Jutri, v ponedeljek, bodo za starše učencev 3., 5., 7., 8. in 9. razreda govorilne ure, in sicer od 8.30 do 12.00 ter od 14.00 do 16.00 in po maši ob 18.30.

V sredo je pepelnica, začetek postnega časa. Pri maši ob 18.00 (v župnijski cerkvi!) bo obred pepeljenja. Naj bo postni čas res čas milosti, duhovne poglobitve in dobrih del, ki jih bomo darovali za potrebe Cerkve in vsega sveta. Strogi post je na pepelnico in na veliki petek. Ta dva dneva se le enkrat na dan do sitega najemo in se zdržimo mesnih jedi. Samo zdržek od mesnih jedi je na vse petke v letu.

V četrtek bo po maši ob 18.00 češčenje Najsvetejšega.  

Pobožnost križevega pota v petek ob 18.00 v župnijski cerkvi pripravljajo člani ŽPS in Karitas. Od 19.00 naprej so za čiščenje učilnic v župnišču na vrsti starši in učenci 7. razreda. Ob 20.00 bo srečanje Župnijskega gospodarskega sveta.

Za čiščenje župnijske cerkve so v soboto na vrsti Spodnje Gameljne. 

Danes teden je 1. postna nedelja. O župnijski postni akciji z naslovom 15. divizija boste več izvedeli v nedeljo. Po maši ob 9.00 bo kratko župnijsko srečanje bralcev Božje besede. Ob 14.00 pa bo pobožnost križevega pota na podružnici v Srednjih Gameljnah.

Prišla je nova številka Družine in Misijonska obzorja. 

V župnišču se lahko že prijavite za župnijsko romanje v Rim z agencijo Aritours, ki bo od 28. aprila do 1. maja! Cena je 315 EUR (otroci v spremstvu staršev imajo popust 50 EUR!). Ob prijavi plačate 50 EUR akontacije. Brošure in letaki z informacijami bodo na voljo v ponedeljek!

Na današnjo nedeljo lahko po obeh mašah prejmete zakrament bolniškega maziljenja. K zakramentu lahko pristopite vsi tisti, ki ste v kakršni koli telesni ali duševni stiski, težki bolezni, pred porodom ali drugi nevarnosti … Zakrament lahko prejmemo enkrat letno, če pa se stanje ne izboljša, lahko tudi večkrat. Ob tem smo povabljeni, da čimprej opravimo tudi sveto spoved!