32. nedelja med letom (zahvalna)

Jutri, v ponedeljek, bo srečanje Župnijskega pastoralnega sveta, ob 19.00 v župnišču.

V četrtek je god sv. Martina, zavetnika župnijske cerkve (patrocinij!). Slovesni maši pa bomo obhajali na Martinovo nedeljo, 14. novembra, ob 7.00 in 9.00.

V petek bomo na Rašici od 16.00 naprej čistili cerkev, zvečer pa bo maša ob 19.00.

V soboto je za našo župnijo slovesni praznik celodnevnega češčenja. Prvo mašo bo ob 9.00 daroval g. Martin Zlobko, kaplan v OŠ Alojzija Šuštarja, ki nam bo podelil tudi novomašni blagoslov. Nato bo čez dan češčenje Najsvetejšega (razpored boste dobili po maši; glej oglasno desko!), sklep pa ob 17.00 s petimi litanijami Srca Jezusovega in sveto mašo, ki jo bo daroval naš nekdanji kaplan, sedaj župnik in dekan v Stari Loki, msgr. dr. Alojz Snoj. Vabljeni k češčenju in molitvi za našo župnijo pred Jezusa v sv. Rešnjem Telesu. Birmanci pridejo k uri češčenja ob 16.00! Od 14.00 do 16.00 bo priložnost za sveto spoved.

Radio Ognjišče vabi na 16. gala koncert z naslovom Vedno si z menoj, ki bo naslednjo nedeljo, 21. novembra, ob 15.00 ali 19.00 v Gallusovi dvorani CD. Vstopnice so na voljo na tajništvu Ognjišča ali pri blagajni Cankarjevega doma.

Na oznanilni mizi so že na voljo Marijanski koledarji. Cena je 2 EUR. Denar oddajte v nabiralnik za Verski tisk!

Še danes lahko oddate svoje molitvene namene za rajne. Povabljeni k skupni molitvi za rajne v mesecu novembru. Do sedaj smo zbrali približno 1.200 EUR, oziroma več kot 70 svetih maš. Lepo Bog lonaj!

Še vedno vabimo posameznike ali družine, da vzamete sliko bl. Alojzija Grozdeta in molite za njegovo priprošnjo za župnijo. Do sedaj imamo 27 posameznikov oz. družin.

Prijavite se za župnijsko romanje po Grozdetovih poteh, ki bo v soboto, 20. novembra. Romanje bomo zaključili s slovesno mašo v Šentrupertu, kjer je pokopan. Pot nas bo vodila mimo Stične, Trebnjega in Mirne.