Nedelja svete družine

Poslovili smo se od Pavla Videta s Hočevja pri Krki. Gospod, daj mu večni pokoj! Naj počiva v miru!

Danes je drugi sveti večer. Zvečer blagoslovimo in pokadimo svoje domove ter molimo za blagoslov v novem letu.

Jutri, na novo leto, je slovesni praznik Marije, svete Božje Matere. Sveta maša, pri kateri bomo zapeli zahvalno pesem za milosti leta, ki se sklepa, bo ob 9.00 v župnijski cerkvi.

Svete maše so od srede naprej ob delavnikih že v župnišču (razen na praznike med tednom in na prve petke).

V četrtek se zopet začne veroučna šola po urniku. Po maši ob 18.00 bo češčenje Najsvetejšega. Ob 19.00 bodo v učilnici Četrtkovi pogovori o veri in ogled krščanskega filma. Vabljeni!

V petek je prvi petek. Od 17.00 bo priložnost za sveto spoved v župnijski cerkvi. Po maši ob 19.00 boste lahko prisluhnili božičnemu koncertu zborov KUD Tacen in MePZ Retro. Vabljeni! Zvečer je tretji sveti večer.

Praznična maša Gospodovega razglašenja (Svetih treh kraljev) bo v soboto ob 9.00 v župnijski cerkvi. Od petka do nedelje v nabiralnik lahko izročite svoj dar za slovenske misijonarje (koledniška nabirka).

Danes teden je nedelja Jezusovega krsta. Pri maši ob 9.00 se bomo skupaj z našim rojakom, nadškofom v pokoju, msgr. Alojzom Uranom, zahvalili ob srebrnem jubileju njegove škofovske službe. Če bo lepo vreme, se bomo zadržali pri agape pred župnijsko cerkvijo. Vabljene narodne noše in družine novokrščenih v letu 2017!

Prišla je nova številka Družine ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina.

Iskren Bog povrni za zbrane darove pri prazničnem sejmu v Šmartnu. Za potrebe Karitas smo zbrali okrog 1.100 EUR. Zahvala še posebej organizatorjem in sodelavkam Karitas za pomoč!