4. adventna nedelja

Danes je sveti večer. Ob 18.00 bo maša svetega večera, pri kateri sodelujejo otroci in orkester. Zvečer blagoslovimo in pokadimo svoje domove ter molimo za blagoslov. Blagoslovljeno vodo lahko dobite pri spovedniki, na mizi z oznanili je še na voljo kadilo in oglje.

Jutri je slovesni in zapovedani praznik Gospodovega rojstva, božič. Svete maše bodo ob 24.00 (polnočnica), ob 7.00 (zorna ali pastirska) ter ob 9.00 (dnevna). Pri vseh mašah bo darovanje za potrebe župnije, prejeli boste tudi župnijski koledar za leto 2018. Zvečer ob 17.30 vabljeni k živim jaslicam na Peske pod Grmado, letos jubilejne, tridesete.

V torek je državni praznik in god prvega mučenca, sv. Štefana. Maša bo v župnijski cerkvi ob 9.00, ob koncu bomo zapeli tudi slovensko himno. Zvečer ob 18.00 vabljeni na otroški božični koncert, ki bo v župnijski cerkvi. Vsi otroci, pevci in instrumentalisti lepo vabljeni k sodelovanju!

Danes teden je nedelja Svete družine. Med mašo ob 9.00 bo krščevanje. Zvečer je silvestrovo, drugi sveti večer, ko smo povabljeni, da spet pokropimo in pokadimo svoje domove in ostala poslopja in prosimo za blagoslov v novem letu.

Prišla je nova številka Ognjišča.

V tem tednu so božično-novoletne počitnice. Uradne ure v župnišču so po večernih mašah v Šmartnu.