31. nedelja med letom (zahvalna)

Poslovili smo se od Florijane Cvetke Plaznik iz Srednjih Gameljn. Gospod, daj ji večni pokoj! Naj počiva v miru!

Jutri, v ponedeljek, bo maša ob godu sv. Lenarta v Sp. Gameljnah ob 18.00. Ob 19.00 bo v župnišču srečanje Župnijskega pastoralnega sveta.

V četrtek bo češčenje Najsvetejšega po maši ob 18.00.

V petek začnemo z obnovo misijona v naši župniji. Med nami bo p. Vili Lovše DJ. Po maši ob 18.00 bo pričevanje režiserja Davida Sipoša in ogled filma Goreči škof o nadškofu Antonu Vovku.

Celodnevno češčenje v soboto začenjamo s skupno molitvijo pred Najsvetejšim, ki jo bo vodil misijonar. Od 17.00 bo priložnost za sveto spoved, ves dan pa bo misijonar na razpolago za osebni pogovor ali spoved v župnišču. Sklep češčenja z mašo in zaobljubami Šmarske mladine bo ob 18.00. Po maši bo predstavitev misijona v Etiopiji, ki ga bo imel Jure Sešek.

Danes teden je 32. nedelja med letom, Martinova. Pri obeh mašah bo nagovor misijonarja. Po drugi maši (če bo lepo vreme) se bomo zadržali pred cerkvijo ob čaju in še kakšni dobroti … Ofer namenjamo za potrebe župnije.

Bog povrni vaščanom Rašice za okrasitev daritvenega oltarja v župnijski cerkvi!

Poročilo o prihodkih v zadnjem času: darovi (ofer) ob župnijskem dnevu: 1.740 EUR, darovi ob misijonski nedelji: 1.040 EUR.