30. nedelja med letom

Poslovili smo se od Rudolfa Ručmana iz Spodnjih Gameljn ter od Ivanke Kušar iz Srednjih Gameljn. Gospod, daj jima večni pokoj! Naj počivata v miru!

V tem tednu so jesenske počitnice, zato ni veroučne šole, uradne ure pa so v župnijski pisarni po večernih mašah v Šmartnu. Zaradi prestavitve ure so maše že ob 18.00!

Praznične maše na Vse svete bodo v župnijski cerkvi ob 7.00, 9.00 in 14.00, po popoldanski maši pa molitve za rajne in blagoslov grobov na pokopališču. Zvečer molimo rožne vence za rajne, v župnijski cerkvi pa ob 17.00!

Spomin vseh vernih rajnih obhajamo 2. novembra. Sveti maši bosta ob 9.00 in 18.00. Po obeh mašah bodo molitve na pokopališču! Ob 19.00 bodo Četrtkovi pogovori o veri. Tema večera bo: Poslednje reči: smrt, sodba, nebesa ali pekel.

Na prvi petek bo dopoldan obhajanje bolnikov in starejših po domovih. Ob 17.00 bo priložnost za sveto spoved v župnijski cerkvi.

Danes teden je 31. nedelja med letom, Zahvalna. Pri mašah bo darovanje za vzdrževanje domačega duhovnika. Ob 10.30 bo obhajanje patrocinija, Lenartove nedelje v Sp. Gameljnah.

Prišla je nova številka Družine, Ognjišča ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina.