31. nedelja med letom

V torek se bomo na pokopališču v Šmartnem poslovili od Staneta Blatnika iz Zgornjih Gameljn, v sredo pa od Nike Gregorš iz Zgornjih Gameljn. Gospod, daj jima večni pokoj!

Jutri, v ponedeljek, je slovesni in zapovedani praznik Vseh svetih. Svete maše bodo v Šmartnem ob 7.00 in 9.00 ter popoldan ob 14.00. Med mašo ob 9.00 bo priložnost za sveto spoved. Po popoldanski maši bodo molitve za rajne na pokopališču (molitve začnemo v cerkvi po maši, nato gremo v procesiji na pokopališče!). Zvečer ob 17.00 bo molitev rožnega venca v župnijski cerkvi.

V torek je Spomin vseh vernih rajnih. Ta dan smo povabljeni k molitvi za vse, ki še niso dosegli polnosti v večnosti. Svete maše bodo v župnijski cerkvi ob 9.00 in 18.00 ter v Tacnu ob 19.00.

Zaradi praznika v ponedeljek ni veroučne šole, v torek pa je že po ustaljenem urniku. Svete maše so med tednom že ob 18.00.

V petek je prvi petek. Dopoldan bom obiskoval bolne in ostarele po domovih. Od 17.00 naprej bom na voljo za sveto spoved v spovednici v župnijski cerkvi. K večerni maši prvega petka pridejo tudi birmanci.

Vaje za ministrante so v soboto ob 9.00 v župnijski cerkvi.

V soboto, 6. novembra, ob 14.00 bo na podružnici sv. Lenarta v Sp. Gameljnah posvetitev novih bronastih zvonov. Posvetil jih bo upokojeni ljubljanski nadškof, msgr. Alojz Uran. Pri sveti maši se bomo Bogu zahvalili tudi za 40 let njegovega mašniškega posvečenja. Vabljeni! Obenem se iskreno zahvaljujem vsem, ki ste na kakršen koli način sodelovali pri tem projektu, predvsem vsem dobrotnikom in mnogim prostovoljcem.

Danes teden je Zahvalna nedelja. Pri svetih mašah se bomo zahvalili za vse darove zemlje. Farani iz podružnice Srednje Gameljne so povabljeni, da prinesejo pridelke za okrasitev oltarja v župnijski cerkvi. Pri mašah v Tacnu in v nedeljo v Šmartnem se bomo zahvalili tudi za skupno delo, veselje in življenje v župnijskem občestvu. Nabirka je to nedeljo namenjena domačemu župniku.

V župnijskem oznanilu je priloga; seznam, kdaj se bomo rajnih spomnili pri mašah do 12. novembra. Povabljeni k skupni molitvi za rajne v mesecu novembru.

Še vedno vabimo posameznike ali družine, da vzamete sliko bl. Alojzija Grozdeta in molite za njegovo priprošnjo za župnijo. Do sedaj imamo 19 posameznikov oz. družin.

Že se lahko prijavite za župnijsko romanje po Grozdetovih poteh, ki bo v soboto, 20. novembra. Romanje bomo zaključili s slovesno mašo v Šentrupertu, kjer je pokopan. Župniji Šentrupert pa bomo podarili relikvije sv. Janeza Boska, ki so bile last župnika Franca Mikuža.