Gospodovo rojstvo - Božič

Jutri, v ponedeljek, je praznik sv. Štefana, diakona in prvega mučenca. V naši domovini praznujemo Dan samostojnosti in enotnosti. Pri maši ob 9.00 bomo v zahvalo za domovino in samostojnost zapeli slovensko himno.

V tem tednu so šolske in veroučne počitnice, zato ni veroučne šole in uradnih ur v župnišču!

V soboto je drugi sveti večer. Doma molimo za blagoslov, pokropimo in pokadimo stanovanje in druge prostore. Maša je kot običajno v soboto v Tacnu; zahvalili se bomo za milosti in blagoslove leta, ki se bo izteklo in zapeli Zahvalno pesem.

Danes teden je slovesni praznik Marije, svete Božje Matere. Sveta maša bo samo ob 9.00 v župnijski cerkvi!

Prišla je nova številka Ognjišča ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina. V prilogi je pastoralna statistika za leto 2016.

Današnje darovanje po maši namenjamo za poplačilo stroškov pri obnovi podružnice sv. Križa na Rašici. Bog povrni! V zakristiji boste prejeli župnijske koledarje za leto 2017.

Danes, na božični dan, vabljeni k molitvenem praznovanju, k ogledu živih jaslic na Peske ob 17.30, ki jih tradicionalno pripravlja župnija Ljubljana Šentvid.

 

VSEM VERNIKOM NAŠE ŽUPNIJE, ŠE POSEBEJ PA ŽUPNIJSKIM IN BOGOSLUŽNIM SODELAVCEM, SE ZAHVALJUJEMO ZA VSO POMOČ PRI DEVETDNEVNICI IN PRAZNOVANJU! NAJ VAS NAPOLNJUJE MOČ NOVOROJENEGA ODREŠENIKA!