29. nedelja med letom

Danes popoldne ob 15.00 bo v Kucji dolini bogoslužje in spravna slovesnost v spomin na pobite v Brezarjevem breznu. Prav tako pa bo popoldne ob 15.00 molitvena ura na Brezjah za nove duhovne poklice, po njej pa sveta maša. Vabljeni!

V tem tednu bodo otroci od 1. do 4. razreda sodelovali pri molitvi rožnega venca v župnijski cerkvi ob 18.30, in sicer: 1. razred (petek), 2. razred (četrtek), 3. razred – prvoobhajanci (ponedeljek) ter 4. razred (sreda). S starši posameznih razredov pa imamo po maši še kratko srečanje v župnišču. Starši 1. razreda pa so v petek pred mašo, okrog 18.00 povabljeni k čiščenju učilnic.

Ministranti imajo vaje v soboto ob 9.00 v župnijski cerkvi. Pridite tudi tisti fantje, ki bi radi ministrirali in boste v novembru sprejeti v ministrantske vrste.

V noči s sobote (23. 10.) na nedeljo (24. 10.) je v dekaniji Ljubljana Šentvid celonočno bdenje z molitvijo pred Najsvetejšim za nove duhovne poklice in za svetost duhovnikov. Naša župnija je na vrsti v nedeljo zjutraj od 2.00 do 3.00. Povabljeni v župnijsko cerkev!

Sveta maša bo v Tacnu odslej kakor pri fari, torej v poletnem času ob 19.00 in v zimskem ob 18.00. Če bo sprememba, bo oznanjeno.

Termini za mašne namene so v letošnjem letu že zasedeni; kdor more, naj daruje za oddane maše. Bog lonaj!

Prišla je nova številka tednika Družina ter novo župnijsko oznanilo List svetega Martina. V prilogi je pismo starejšim s povabilom, da bi vsi, ki ne morete v cerkev, povabili duhovnika z Najsvetejšim za prvi petek ter telefonskimi številkami, tudi duhovne oskrbe v Bolniški župniji. Drugi list pa so nameni za novembrske molitve za rajne. Svoj namen s skromnim prispevkom lahko oddate župniku osebno v priloženi kuverti ali v škatlo na oznanilno mizo. Zbrane darove bomo namenili za oddane maše za vaše pokojne.

Povabljeni ste, da sprejmete sliko bl. Alojzija Grozdeta in molite za moralno prenovo župnije in za blagoslov. Do sedaj imamo 12 posameznikov ali družin.

KUD Tacen vabi na koncert ob obletnici delovanja mešanega zbora, ki bo naslednjo soboto v Ljudskem domu v Šentvidu.