3. postna nedelja

V tem tednu smo se poslovili od Magdalene Jarc iz Tacna in od Boruta Mirtiča iz Sr. Gameljn. Gospod, daj jima večni pokoj! Naj počivata v miru!

Jutri, v ponedeljek, bo srečanje Župnijskega pastoralnega sveta ob 18.30 v župnišču. Povabljeni tudi vsi, ki želite kakor koli sodelovati pri misijonu v oktobru!

V četrtek po maši ob 18.00 bo češčenje Najsvetejšega. Ta dan se naša župnija pridružuje pobudi posta in molitve za domovino! Ob 19.00 bodo Četrtkovi pogovori o veri. Tema večera bo: Verujem v Svetega Duha, Gospoda, ki oživlja …

V petek je prvi petek. Dopoldan bo obhajanje bolnih in starejših po domovih. Od 17.00 naprej je priložnost za sveto spoved v župnijski cerkvi. Križev pot ob 18.00 pripravljajo birmanski kandidati.

Na prvo soboto povabljeni v Tacen k obhajanju petih prvih sobot po fatimskih obljubah. Molitev rožnega venca bo ob 17.30.

Danes teden je 4. postna nedelja, Laetare. Ob 13.00 gremo na župnijski križev pot pred Hudo jamo. Ustavili se bomo tudi v starodavni cerkvi sv. Martina v Laškem. Prijavite se pri župniku!

Na voljo je nova številka tednika Družina, Praznična Družina, Ognjišče ter župnijsko oznanilo, List svetega Martina. V prilogi je spored velikonočnega praznovanja.

Vsi farani, še posebej veroučenci, lepo povabljeni k sodelovanju pri postni akciji »Teža in nagrada križa«, ko romamo v župnijo krsta. Križ, ki je v paketu, po romanju prinesete k oltarju v župnijsko cerkev v Šmartno. Kdor lahko ob tej priliki nameni še postni dar za romanje Šmarske mladine v Rim, Bog povrni!

V Spodnjih Gameljnah smo začeli z obnovo zvonika na podružnici. Zbrano imamo dobro polovico sredstev. Svoj dar lahko nakažete na TRR župnije s pripisom: Za zvonik v Sp. Gameljnah. Bog povrni!