3. adventna nedelja (gaudete)

Srečanje katehetov bo jutri, v ponedeljek, ob 18.30 v župnišču.

Predstavitev sprememb v Družinskega zakonika in razlogov za naš glas Proti bo v naši župniji v sredo, takoj po maši, ob 18.30, v veroučni učilnici. Lepo vabljeni!

V četrtek začnemo z božično osemdnevnico vsak dan 18.00 v župnijski cerkvi. Vabljeni še posebej ministranti in otroci veroučne šole, ki boste nosili Marijin kip v procesiji! Pri maši se bomo spomnili namenov »Za živo upanje – za živo Cerkev«. Seznam je na mizi z oznanili.

Mešani pevski zbor Gameljne vabi na adventni koncert Glejte, prihaja Gospod, ki bo v petek, takoj po maši v župnijski cerkvi. Nastopili bodo tudi mladinski zbor iz naše župnije in dekliški zbor svetega Benedikta.

Taborniki in lokalna društva iz Šmartna in Tacna ter Župnijska Karitas Šmartno vabijo na praznični sejem, ki bo v soboto na Cesti v Gameljne med 16.00 in 20.00. Povabljeni k peki sladkih dobrot. Izkupiček od darov bo namenjen domači Karitas.

V soboto ne bo maše v Tacnu, ker je božična osemdnevnica. Od 17.30 in med mašo bo priložnost za sveto spoved, spovednika bosta od drugod. Skavti pa bodo med mašo prinesli Luč miru iz Betlehema.

Danes teden je 4. adventna nedelja.

Prišla je nova številka Družine, Misijonska obzorja ter Dekanijski vinograd. Na mizi z oznanili lahko dobite tudi revijo prijateljev Radia Ognjišče, PRO.

Na mizi z oznanili so tudi Marijanski koledarji (2 EUR). Lahko si vzamete tudi nove božične voščilnice z motivom, ki ga je narisala Lea Merše in sliko iz Baragove dežele. Bog povrni za prostovoljni prispevek!  

V imenu Župnijskega pastoralnega sveta prosimo enega (ali skupino) faranov, ki bi prevzel/prevzeli običaj koledovanja (kralji, prevoz, nalepke). Že vnaprej Bog povrni za pomoč v župniji!